Coşul meu

Abecedar de alăptare

Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Alăptării, lansăm primul Abecedar de alăptare. Un ghid creat pentru mamele care vor să pornească alăptarea cu dreptul.

Alăptarea este un gest firesc și naturalDe ce m-ar interesa un abecedar de alăptare?

1. În România, doar 12,6 % dintre mame alăptează exclusiv în primele 6 luni de viață ale copilului (conform unui raport Unicef). Și nu din cauză că nu ar vrea. Ele sunt dezinformate și nu sunt ajutate să pornească bine alăptarea. Altfel spus, nu sunt ajutate ca acel firesc și natural să se mențină în procesul alăptării.

2. Pentru că primele 3 săptămâni de după naștere sunt cruciale pentru bunul mers al alăptării. Și pentru că mama trebuie să știe din timp ce probleme pot apărea în alăptare și cum să le rezolve.

3. Pentru că un copil merită respectul și șansa de a fi hrănit natural, iar mama este cea care trebuie să învețe să alăpteze. Laptele matern este un dar pentru mamă și pentru copil, și nimeni dintre cei care vor să primească darul nu va fi lipsit de el… 

Scris pentru mamă și pentru copil, în încercarea de a elimina acele nenumărate povești în care se spune că mamele nu au avut un strop de lapte sau că au renunțat la alăptare pentru ca au avut mastită sau alte probleme.

Stats