Coşul meu
  • Bagajul pentru maternitate și cheia pentru un început bun în alăptare

Bagajul pentru maternitate și cheia pentru un început bun în alăptareBagajul pentru maternitate ar fi bine să conţină produse naturale de îngrijire şi un Abecedar de alăptare, cheia pentru un început bun în alăptare. Cu cât o să aveţi mai multe cunoştinţe despre alăptare, cu atât veţi avea nevoie de mai puţine produse pentru că alăptarea nu are nevoie decât de pieptul mamei şi de copil.

Ne-am propus ca lunar să oferim unei mame, prin concurs, un bagaj pentru maternitate cu produse bio. Acesta poate conține produse identice ca marcă cu cele prezentate mai jos sau asemănătoare.


 
Coperta

Abecedar de alăptare. "Alăptarea se învață"
Acest ghid de alăptare, mic și practic, vă ajută să înțelegeți regulile care stau la baza alaptării, să fiți relaxată în maternitate și să știți ce aveți de făcut acasă. Dacă totuși întâmpinați probleme în alăptare, vă rugăm să ne anunţaţi imediat. Cu cât trece timpul, lactația poate scădea, dacă însă vă oferim ajutor la timp, aveți șanse să alăptați exclusiv.
Lipsa de informare și de ajutor sunt principalele cauze pentru care mamele renunță la alăptare în primele luni de viață ale copilului.

 

 

Absorbante postnatale. Veți avea nevoie de absorbante pentru cel puțin 40 de zile de la naștere, indiferent dacă nașteți natural sau prin cezariană. Pentru a ține microbii departe, absorbantul trebuie schimbat destul de des în primele zile după naștere. Probabil 4-5 pachete mari de absorbante vor fi suficiente pentru toată perioada lăuziei. Dacă nu le veți consuma pe toate, se pot folosi și ulterior pe timpul nopții.

 


Tampoane pentru sân. Sunt utile încă din maternitate. Reflexul de ejecție a laptelui este atât de puternic încât va curge lapte când vă așteptați mai puțin. Nu există femeie care să nu aibă lapte, doar cazuri excepționale, medicale. Când reveniți acasă vă puteți procura tampoane din mătase care se spală și se refolosesc sau dacă sunteți mai îndemânatice vă puteți croi din timp astfel de tampoane în casă pentru a avea de schimb. Nu conţin plastic sau geluri, ceea ce este foarte important pentru bunul mers al alăptării.

 

Scutece de unică folosință. Pe perioada cât veți sta în maternitate (sperăm 2-3 zile) va trebui să aveți la îndemână un pachet de scutece, cea mai mică mărime, pentru a schimba copilul. 28 de scutece sunt mai mult decât suficiente chiar și dacă le schimbați foarte des.

 

Vată. Un pachet mare de vată este suficient pentru ca medicul care vă asistă la naștere să poată evalua sângele pe care l-ați pierdut. Vata nu trebuie folosită, așa cum greșit se recomandă în unele maternități, peste absorbantul intim pentru că întreține mediul umed și microbii. Dacă nu folosiți șervețele umede, acasă veți consuma vată cu apă și șervețele uscate pentru a face toaleta copilului până vă obișnuiți să spălați copilul cu apă și săpun în cadă sau lavoar. Pachet mare de 200g.

 

Comprese sterile. Aveți nevoie de comprese sterile după naștere pentru igiena intimă (împreună cu ceai de gălbenele sau soluție de bicarbonat de sodiu) și pentru toaleta copilului. Se pune ser fiziologic pe compresă și se curăță delicat ochii, gurița etc. Le veți folosi câteva luni de zile aproape zilnic pentru copil așa încât le puteți tăia pe jumătate pentru a ține mai mult timp. Sunt tivite pe margine pentru a nu se destrăma. Pliate, 10x10 cm, 8 pliuri.

 

Fașă tifon. Tifonul se poate tăia în bucățele și astfel veți ieși în avantaj ca preț față de compresele sterile din varianta de mai sus. Dimensiune fașă tifon 10x15 cm.

 

Cremă de gălbenele. Gălbenelele regenerează pielea și reduc iritațiile. După ce ați schimbat scutecul copilului întindeți un film subțire de cremă. Au efect benefic și în refacerea țesutului afectat de epiziotomie, grăbind cicatrizarea rănilor. Sunt recunoscute pentru efectul lor în infecțiile fungice în zona genitală și perianală. Veți folosi o cremă la 1-2 luni în funcție de vârsta copilului și de anotimp (vara se consumă mai mult). A nu se folosi în cazul scutecelor lavabile deoarece nu mai absorb optim.

 


Săpun cu pelin și tărâțe. Foarte bun pentru mamă, care nu are nevoie după naștere de coloranți și iritanți în zona intimă, cât și pentru copil la fiecare băiță sau după un scaun mai abundent. Pediatrii recunosc efectul tărâțelor puse în cădița de baie a copilului. A nu se folosi în caz de piele uscată.


Scutece din finet multifuncționale. Le puteți folosi în maternitate pentru a înfășa copilul sau a-l înveli, se pot împături și folosi ca pernă pentru nou-născut și ca protecție atunci când copilul regurgitează în somn, se pot pune sub copil în landou sau în cărucior etc. Material din bumbac 100%.

 
 

Puteți citi și articolul despre echiparea completă a bagajului de maternitate.

 

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Etichete: bagaj maternitate, ghid alaptare, bagaj nastere

Stats